VI BYGGER MED AFTRYK

VI BYGGER MED AFTRYK

EJENDOMME I BLODET

TOGT tog sin begyndelse i 1990 og startede som et fritidsprojekt. Min far havde investeret i pantebreve gennem flere år og fik lyst til at have sin egen ejendom. Han faldt over en udlejningsejendom med ti lejemål i Odense, og han købte den kontant med provenuet fra nogle af sine pantebreve.

Meningen var, at han ville gå og hygge sig med ejendommen ved siden af sit faste arbejde, som han fortsat ville passe. Men det at have ejendomme gik for alvor i blodet på ham. Han stiftede, sammen med min mor, virksomheden TOGT (ja, navnet kommer af Torben Og Grete Tveskov), og begyndte at investere i flere udlejningsejendomme. Hobbyen blev over tid til et fuldtidsjob, og snart begyndte de at ansætte medarbejdere.

Blev voksen sammen med firmaet
Jeg var sytten, da eventyret begyndte, og i starten bidrog jeg med fysisk arbejdskraft. Jeg fejede, klippede hæk, satte nye køkkener op, og på den måde lærte jeg ejendomsbranchen nedefra. I min professionelle karriere gik jeg økonomivejen og sad til sidst, inden jeg startede i TOGT, som CFO i NKT-koncernen. Samtidig med dette hjalp jeg min far med økonomi og lignende i TOGT, når tiden tillod det. Så da jeg i 2010 kunne sætte mig i direktørstolen, var det med et godt indblik i alle aspekter af vores virksomhed. Min søster Louise og jeg overtog ved den lejlighed TOGT, som vi nu ejer 100 %

Vi vil være stolte af det, vi laver
Vi adskiller os fra andre ejendomsudviklere ved også at bygge til egen portefølje, altså ikke kun med videresalg for øje. Og fordi vi ikke altid slipper de ejendomme, vi bygger, går vi meget op i kvaliteten: Materialerne, håndværket og arkitekturen skal være fra øverste hylde.

Hver gang vi bygger noget, minder jeg mig selv om, at vi skal være stolte af det. Vi bruger gerne 10 øre mere pr. mursten eller bygger karnapper, som mange andre ville have sparet væk, for at få et flot byggeri. Om tredive år vil jeg kunne gå forbi en af vores ejendomme og føle glæde og tilfredshed ved det. Og om halvtreds år skal mine børnebørn stolt kunne pege på det og sige: ”Dét har bedstefar bygget!”

Partnerskaber, når kemien er der
Vi bygger og udvikler ejendomme både til os selv og andre. Når en god samarbejdsmulighed byder sig, går vi gerne ind i partnerskaber om ejendomsprojekter. Vi er meget kritiske med, hvem vi arbejder med, og vi stiller de samme høje krav til seriøsitet, professionalisme og kvalitetsbevidsthed til vores partnere, som vi gør til os selv. Take-the-money-and-run-projekter er ikke os. Vi bygger altid, som skulle vi selv eje det.

Hvis vi er på samme side, hvad byggefilosofi angår, er vi altid åbne for nye, spændende projekter. Vi har mange års erfaring med alle faser af et byggeprojekt og er klar til en snak om nye partnerskaber.

Mogens Tveskov